19. duben

pátek, 2024

Po
Út
St
Čt
So
Ne
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Setkání s průvodci

Dne 28.7.2011 se uskutečnilo setkání s vybranými turistickými průvodci, kteří projevili zájem o projekt "církevní turistiky" a možnost využívání značky Magni | Cesty s příběhem.

Setkání se uskutečnilo v prostorách Pražského Hradu, konkrétně v restauraci Na Vikárce. Během registrace projevilo zájem celkem 17 průvodců, osobně se prezentačního setkání zúčastnilo sedm z nich. Součástí setkání byl i doprovodný program formou průvodcované prohlídky katedrály sv. Víta s komentovaným výkladem Dr. Kadlece.

Průvodci byli seznámeni se značkou Magni následujícím způsobem:

  1. Značka vymezuje obsah, garantuje ho a zajišťuje cílové osloveni klientů. Zavedení značky (brand) pro segment církevního cestovního ruchu v tuzemsku a zahraničí v rámci MAGNI vzniká za účasti Partnerů. Jde o cíl sladit ji s ostatními aktivitami, nikoliv vytvořit brand ve spolupráci. Brand je obsahově i programově novým produktem agentury Helptour. Partneři: Czechtourism, A.T.I.C, Asociace průvodců.
  2. S vazbou na cílovou skupinu věřících probíhají jednání o partnerství s jednotlivými církvemi, kdy cílem je jednak je zapojit do aktivit nabídky eventů, tak i spolupracovat na propagaci značky MAGNI jako značky, se kterou se představitelé církví identifikují, což je garanci zejména vůči zahraniční klientele a propagaci značky v zahraničí.
  3. V rámci projektu byly osloveny i cestovní kanceláře, z jejichž strany nebyl projeven výrazný zájem. Je proto záměrem oslovit průvodce jako potenciální partnery s cílem zajistit organizaci nabídky služeb pro segment církevní cestovní ruch v ČR. Na základě zkušeností klientu doma i zahraničí vnímáme, že je zejména pro individuální návštěvníky (převážně z řad věřících) potřeba nabídnout aktivní službu spojenou s organizováním návštěv dvou a více památek v regionech, kde je zájem o bližší seznámeni se s dědictvím a životem u nás.
  4. Spolupráce s průvodci existuje se záměrem nabídnout návštěvníkům garantovanou kvalitu služeb průvodců (certifikace) se specializací pro církevní cestovní ruch. Ta v sobě na zaklade cele řady analýz, které byly od roku 2008 v rámci cestovního ruchu zpravovaný, viz projekt Všehoruch, v sobě zahrnuje požadavek na znalosti na rovině obecné historie, církevní historie ČR a regionů, kulturně-náboženských reálií zdrojových zemí turistů atd. Základem je proto realizace a pokračovaní projektu vzdělávaní průvodců a dalších profesi dotčených segment církevní cestovní ruch, kde je zájem o garanci, proto i zakončeni s vydáním osvědčení.

 

Závěr
Průvodci značku MAGNI vítají, v celém rozsahu výstupů. Byl tak projeven zájem o spolupráci a další průběžnou informovanost zejména s ohledem na zpracování jednotlivých výstupů projektu (zejména tištěný bedekr).